Eleganta perdelelor si draperiilor


 Efectul de eleganta  garantat de draperii si perdele

In momentul in care draperiile siperdelele au inceput sa se foloseasca cu scop decorativ, acestea impodobeau ferestrele caselor oamenilor bogati sau ferestrele cladirilor oficiale. Perdelele si draperiile costau foarte scump pentru ca materialele sa gaseau destul de greu. Cand s-a deschis comertul cu China, perdelele si draperiile au devenit accesibile aproape tuturor.

Perdele si draperii, draperii si perdele, perdele brasov, draperii si perdele brasov, magazine de mobile brasov, perdele pierre cardin, accesorii perdele
Perdele si Draperii - Magazin de mobila Kreativo

In ziua de astazi, gasim perdele si draperii pentru orice buzunar. Desi se recomanda apelarea la sfatul specialistilor in momentul in care decidem sa decoram ferestrele casei noastre cu perdele si draperii, cu putina inspiratie si un buget redus putem pune draperii si perdele si singuri.

Internetul este plin la ora actuala de imagini cu perdele si draperii care ne pot inspira sa alegem decorul care ni s-ar potrivi, dar mare grija la combinarea texturilor si culorilor, pentru ca este foarte usor sa avem rezultate nefericite cand facem acest lucru pe cont propriu.

Perdele si draperii, draperii si perdele, perdele brasov, draperii si perdele brasov, magazine de mobile brasov, perdele pierre cardin, accesorii perdele
Perdele si draperii Pierre Cardin

In Romania o lunga perioada de timp s-au purtat jaluzelele verticale in case in birouri pana si in cladirile de stat. Acest current a luat sfarsit in urma cu cativa ani, jaluzelele verticale fiind inlocuite treptat cu draperii si perdele.

Jaluzelele vericale aveau un mare avantaj, de aceea au fost indelung folosite; acesta era faptul ca se intretin usor, extrem de usor comparativ cu perdelele si draperiile. In mod evident efectul stilistic sau vizual al jaluzeleleor nu se compara cu eleganta pe care o confera draperiile si perdelele unei incaperi. Desi mai greu de intretinut si costisitoare, perdelele si draperiile sunt in tendinte acum si vor ramane si in anii care urmeaza.

Din punct de vedere vizual draperiile si perdelele pot corecta anumite defecte pe care incaperea le are. Spre exemplu daca o incapere este mica o putem corecta optic cu ajutorul perdelelor si draperiilor dandu-i inaltime prin dungi verticale sau volum prin culori deschise si texturi vaporoase.


Indiferent de marimea spatiului, de mobilier, perdelele si draperiile potrivite vor avea o eleganta aparte daca ne gandim si la faptul ca asupra ferestrei se concentreaza atentia celui care intra in camera.

In decorarea ferestrei cu draperii si perdele trebuie sa fim atenti si la material daca nu vrem batai de cap in ceea ce priveste intretinerea. In acest sens trebuie sa alegem materiale care nu retin praful si sa avem grija si la lungimea perdelei care nu trebuie sa atinga podeaua, altfel se va toci si se va murdari la poale.


Perdele si draperii, draperii si perdele, perdele brasov, draperii si perdele brasov, magazine de mobile brasov, perdele pierre cardin, accesorii perdele
Perdele si Draperii - Magazin de mobila Kreativo Brasov

In afara de textura, culoare si material perdelele si draperiile mai pot capata eleganta si cu ajutorul galeriilor si accesoriilor de strangere. Exista nenumarate materiale si colori pentru galeriile pe care se prind draperiile si perdelele care vor da efectul pe care il dorim. Pentru strangerea perdelelor si draperiilor sunt accesorii care se prind de perete, accesorii tip clema si cu magnet. De asemenea putem strange draperiile si perdelele cu panglici si fundite improvizate. Efectul de eleganta este garantat indiferent ce tip de accesorii folosim.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tot ce trebuie sa stii despre Perdele si Draperii!

Colectia de Perdele si Journey Beyond