Design Interior- Istorie

Amenajari interioare

Amenajarea interioara a locuintei nu este un lucru usor de realizat daca ne asteptam ca rezultatul final sa fie unul spectaculos. O casa trebuie amenajata in functie de preferintele fiecarei persoane care locuieste acolo sau dupa indelungi dezbateri intre membri familiei sa se ajunga la un consens si la un stil de amenajare care sa satisfaca nevoile si gusturile individuale.

Trendurile in materie de mobilier, design interior se schimba de la an la an si nu trebuie sa uitam ca acestea sunt de respectat doar in linii mari si nicidecum ad litteram.

Trendurile din domeniul amenajarilor sunt setate de cunoscatori, specialisti in design interior.
Cei mai importanti oameni care au revolutionat designul interior la inceputurile sale sunt:

·                     Sybil Colefax
·                     Dorothy Draper
·                     Pierre François Léonard Fontaine
·                     Syrie Maugham
·                     Elsie de Wolfe
·                     Arthur Stannard Vernay

Nascuta intr-o familie nobila, Sybil Colefax originara din Anglia a locuit pana la varsta de 20 de ani in India. Sybil Colefax s-a reintors in Anglia si a inceput munca in amenajari interioare pentru care a fost apreciata enorm la acea vreme. A avut-o initial ca partenera pe contesa Peggy Ward apoi pe John Fowler.

mobilier, mobila, mobila brasov, magazin de mobila, decoratiuni interioare
Decor realizat de Dorothy Draper
Dorothy Draper, de origine Americana nascuta intr-o familie aristocrata din statul New York a publicat cartea “Decorating is Fun!”. Aceasta carte a reprezentat un punct de inspiratie la acea vreme pentru foarte multa lume. Din punct de vedere stilistic era impotriva curentul minimalist si pentru culori exuberante si pereti intregi pictati sau decorati. Influentele Rococo si Baroc au fost evidente in lucrarile ei ulterior creind stilul “Modern Baroque” adaugand curentului classic un aer modern, jovial.

Barocul American- curentul distinct creat de Dorothy a revolutionat designul interior de la acea vreme folosind culori contrastante ca albul si negru la care adauga alte cateva culori Aceasta era convinsa de faptul ca o culoare vie face oamenii mai fericiti. A decorat de-a lungul timpului nenumarate hoteluri, corporatii, cladiri de apartamente si chiar muzee.

Pierre François Léonard Fontaine architect si designer de interioare a lucrat in parteneriat cu Charles Percier, prieten si coleg al acestuia si impreuna au creat lucruri uimitoare in arhitectura ca l’Arc de Triomphe de Carrousel in Paris.

mobilier, mobila, mobila brasov, magazin de mobila, decoratiuni interioare
Decor realizat de Syrie Maugham
Syrie Maugham facut designul primei incaperi “all white”, acest lucru fiind cel prin care s-a distins de ceilalti designeri ai momentului respectiv. Syrie Maugham s-a nascut in Anglia, dar aceasta si-a deschis ateliere, magazine in Chicago, New York, Palm Springs, mari orase din America. Aportul ei in design in ceea ce priveste creativitatea si libertatea imaginatiei in aceasta profesie au facut-o renumita.

Depasind era “all white” din cariera ei, aceasta creeaza design bazat pe nuante indraznete de rosu, roz strident si verde aprins.

Elsie de Wolfe binecunoscuta in New York, Londra si Paris ca designer, a fost initial actrita. Elsie de Wolfe nu a excelat in actorie de aceea in timp s-a reprofilat si a facut minuni in lumea designului de interioare. Ziarul “ The New Yorker” sustinea la acea vreme ca designul interior ca profesie a fost inventat de Elsie de Wolfe.

mobilier, mobila, mobila brasov, magazin de mobila, decoratiuni interioare
Decor realizat de Elsie de Wolfe
Aceasta s-a nascut in New York si a decedat in Franta, la Versailles.
Elsie de Wolfe este cunoscuta pentru faptul ca a transformat stilui victorian sobru si lipsit de culoare al caselor oamenilor bogati, intr-un stil plin de culoare, jovial.

Arthur Stannard Vernay, comerciant de arta si antichitati si decorator are origine engleza, dar a emigrat in New York la inceputul secolului XX. In New York a lucrat intr-un magazine de mobilier initial, dupa care si-a deschis propriul magazine de arta si antichitati, iar clientii lui erau oameni cunoscuti in New York, cum ar fi Elsie de Wolfe, Consuelo Vanderbilt, Sir Charles Carrick Allom si William Russell Grace.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tot ce trebuie sa stii despre Perdele si Draperii!

Colectia de Perdele si Journey Beyond